Om kursen

Säljrollen kan se väldigt olika ut. På vissa företag sysslar säljarna bara med försäljning, på andra innehåller rollen projektledning, teknisk design och affärsutveckling. Gemensamt är att säljaren skall göra affärer och nå sina sälj- och marginalmål. I säljrollen finns frihet att skapa struktur i vardagen, att hålla många arbetsuppgifter igång samtidigt och samverka med kunderna och företagets medarbetare. Det är lätt att vardagen blir kaotisk och ”to-do” listorna blir allt längre. Många säljare fastnar i det interna arbetet och tiden för att boka kundmöten, träffa kunder och göra affärer försvinner vilket gör att säljresultaten uteblir.

Denna e-training har som syfte att skapa en strukturerad arbetsdag, ordning och reda på kunder, affärer och pipeline samt att arbetsbelastningen är hyfsat jämn och säljmålen kan nås. I denna e-training jobbar vi inte med säljstrategier och säljteknik utan bara strukturen i säljarbetet samt målstyrningen. 

Efter träningen kommer du att ha kontroll på:

  • Vad som behövs för att skapa en struktur för din försäljning
  • Vilka verktyg du behöver för få kontroll
  • Vilket material du behöver för att komma igång med din försäljning
  • Tips och idéer för din målstyrning

Som en del av träningen kommer du att göra en säljskattning av de säljförmågor du vill utveckla och en inventering av de verktyg du har och saknar för att få en bättre organisation av försäljningen. Träningen avslutas med Quiz och kunskapstest. Glöm inte titta in i "Resurser", där finns mallar och andra verktyg som är till nytta.

Complete and Continue