Innan du börjar din Advanced e-training

Innan du börjar med advanced e-training i lösningförsäljning behöver du har gått igenom Salesmakeovers basic e-training i lösningförsäljning. Du bör ha prövat metoderna en tid, skrivit sponsorbrev, värdeförslag och använt säljkompassen. Gå gärna tillbaka och repetera träningen om du har möjlighet eller läs igenom boken ”Co-creative selling” som du hittar under fliken resurser. Den ger dig en bra översikt över det du behöver kunna och de nya kunskaper som du kommer att få med denna e-training.

De mest framgångsrika säljarna gör grundarbetet noggrant, de är pålästa, ställer frågor och sammanfattar alltid med ett sponsorbrev. De är noga med att räkna på kundens värde och prata med powersponsor. De använder säljkompassen för att se vad de behöver för att öka chansen att vinna affärerna. Med dessa färdigheter kommer du långt. Om du inte gör detta idag, ta ett nytt tag och skriv några Sponsorbrev, gör några säljkompasser så att du får upp dina färdigheter i lösningsförsäljning igen.

Om du behöver vässa din förmåga till prospektering kan du göra e-trainingen ”Konsten att boka kundmöten. Om du vill utveckla din förmåga attanvända Linkedin för att skapa affärer kan du komplettera med e-trainingen ”Konsten att lyckas med social selling” och om du vill fördjupa din förmåga att förhandla kan du göra e- trainingen ”Konsten att lyckas med förhandlingar”.

Innan du börjar denna e-training kan du besvara följande frågor:

 1. Hur jag använt det jag lärt mig tidigare i Salesmakeovers trainings?
 2. Hur vanligt är det att jag skriver sponsorbrev?
 3. Hur många säljkompasser har jag gjort fram till nu?
 4. Hur skicklig är jag att komma till power sponsor?
 5. Hur skicklig är jag på att ställa öppna frågor till mina kunder?
 6. Hur vanligt är det att jag gör ett värdeförslag till kunden?
 7. Hur bra kontroll har jag på mina konkurrenter?

Ta en stund och försök besvara dessa frågor på ett ärligt sätt – kanske upptäcker du att du kan öka din kvalité i ditt säljarbete genom att börja använda kunskaper som du redan har men inte använt fullt ut.

Sätt därefter en ambition för denna e-training:

 1. Vad vill du nå för resultat? 
 2. Vad vill du lära dig? 
 3. Vilka situationer skall du bli bättre på att hantera?
 4. Hur skall detta avspeglas i dina säljresultat?


Complete and Continue