Hur träningen är upplagd

Steg för steg kommer vi att introducera dig till den digitala lösningsförsäljningens tio moment. Vi kommer att följa Peter, en ambitiös säljare, och hur han prövar nya metoder för digital försäljning, misslyckas och lyckas. Detta är för att du skall få se vilken skillnad den digitala säljteknik trainingen lär ut ger för effekt på säljprocessen, dialogen med kunden och hur du kan använda nya digitala verktyg i din försäljning. 

Uppgifter

Efter varje avsnitt får du en enkel uppgift, ”microtask”, att göra för att pröva eller reflektera. När du är klar med hela e-trainingen kommer ett quiz du behöver klara för e-trainingen och få ett fint diplom. Vill du få personlig feedback på hur du använder kunskaperna i din försäljning finns fördjupningsuppgifter att göra. Svaren laddar du upp och Salesmakeovers tränarteam ger dig coachning. 

Resurser

I resursmappen finns det mallar och checklistor samt extra läsning. Använd dem som de är eller modifiera så de passar dina behov.

Del 1. Den digitala köp- och säljprocessen

Hur professionella kunder gör sin digitala köpresa. Vi pekar ut fyra fallgropar i kundens köpprocess som är speciellt kritiska och viktiga att hantera. Du får en bild av digitala säljprocessen och de nya verktyg, säljtekniker och metoder som behövs för att nå avslut. 

Del 2. Digital säljstudio

Hård- och mjukvara. Vi går igenom hur du kan använda kroppsspråk för att nå fram. Vi får följa Peter när han steg för steg utvecklar sina digitala färdigheter. 

Del 3. Förberedelser och digital säljpitch. 

Vi visar hur Social Selling, det personliga nätverket och Linkedin kan användas för att boka möten med kunder. Samt hur du kan skapa förtroende innan det första mötet med kunden har skett. 

Del 4. Första mötet med kunden

För att skapa engagemang och fokus på mötet planeras det med hjälp av engagemangstrappan. Agenda, inbjudan med nyckelfrågor, storytelling och hur du skapar en målbild på det första kundmötet. Vi följer Peter och ser hur storytelling används i det första kundmötet. Vi visar hur snabbt kunderna tappar intresset när en säljare visar en traditionell företagspresentation. 

Del 5. Powerquestions®, behovsanalys

För att engagera kunden på digitala säljmöten krävs en ny säljteknik, Powerquestions®, som driver samtalet framåt. Vi visar metoder för att få göra gemensamma anteckningar under kundmötet för att öka interaktiviteten och förtroendet. Mötet summeras i ett sponsorbrev som kunden använder för att ge feedback och skapa intern support. Peter visar hur han hittar de rätta beslutsfattarna och bokar nästa möte.

Del 6. Solution mapping®, att skapa en lösning tillsammans med kunden

När du skapar en lösningsidé tillsammans med kunden ökar chansen att dels lösningen kommer att fungera bättre samt dels att de köper av dig. Vi får se hur Peter använder Solution mapping® metoden för att hantera flera beslutsfattare, innan och under mötet.

Del 7. Digitalt avslut

Hur du får avslut på en affär i ett digitalt säljmöte och hur du förbereder kunden, undersöker förutsättningarna inför kontraktsskrivning samt använder digital signering. Peter visar hur hela säljprocessen sammanfattas och hur ett avslut kan se ut.

Del 8. Quiz

När du klarat kunskapstestet får du ett fint diplom på att du är en Certifierad digital lösningssäljare. 

Del 9. Uppgifter

Om du vill ha personlig feedback på dina kunskaper och sättet du använder e-trainingens metoder finns det uppgifter att göra. Du hittar dem i resursmappen. De färdiga uppgifterna laddar du upp och Salesmakeover tränarteam ger dig personlig feedback. 

Del 10. Extramaterial

Här kan du ta del av intervjuer, hitta extra läsning och rapporter för att fördjupa din kunskap om digital försäljning. 

Complete and Continue