Mental styrka

”Tänk att varje samtal du ringer handlar om att du ger kunden en idé till att för- bättra sina affärer.”

Du kommer att ha svackor, dagar då du inte bokar ett enda besök och dagar då varje samtal sitter som ett perfekt skott i målet. Fortsätt att öva, skriv ditt manus och ring igen och igen. 

Alla jag känner tycker att det är jobbigt att ringa kalla samtal. Även de mest erfarna säljare får anstränga sig för att lyfta luren och ringa till nya kunder, tro ingenting annat. Jag har velat ge dig de bästa förutsättningarna för att skapa maximalt med trovärdighet och intresse när du ringer så att du snabbt når dina mål. Men du behöver komma igång och ringa dina första samtal. En sak är säker, det blir inte lättare att ringa i morgon.

Vad är det värsta som kan hända?

Innan du sätter igång kan du fundera ett slag på vad det värsta är som kan hända om du skulle få ett nej från en kund. Det är att du inte får ett möte med denna kund och det är där du är just nu! Men vad är det bästa som kan hända? Du får ditt möte och du gör en affär. Med andra ord har du allt att vinna och ingenting att förlora. Nu kanske det känns lättare. Om kunden säger nej kan du alltid be att få ringa tillbaka när du har en ny idé.

”Tänker att dina idéer är värdefulla och att det är viktigt att du får presentera dem för dina potentiella kunder.”

Jag vet på förhand att alla inte kommer att gilla dem men jag är helt säker på att det finns tillräckligt många som kommer att älska dem och bjuda in dig till ett möte. Vägen dit kommer att kantas med framgångar och motgångar. Det enda jag ber dig om är att ge mina metoder ett försök.

”Hitta nya vägar, be om hjälp och om ingenting annat hjälper ring mig.”

När jag råkar ut för bakslag, för det händer ofta för alla säljare, omvandlar jag mina negativa tankar till positiva. Det kan låta såhär i mitt huvud efter ha fått ett nej:

  1. ”Typiskt mig, jag är värdelös”
  2. ”Hm, jag får nog slipa på mitt argument och försöka igen. Det kommer att gå bra”
  3. Jaha, ingen vill köpa våra produkter. Det är lika bra att byta jobb”
  4. ”Om någon kan lyckas med detta så är det jag. Jag har erfarenhet, integritet och kreativa idéer. På bollen igen”
  5. ”Ingen svarar i telefon längre, jag är helt fel ute”
  6. ”Jag får helt enkelt prova en annan tid. Vilka tider har jag inte prövat?”

Jag begär inte att du ska gå runt och tänka ”foten i kläm, jajamän”, utan istället se hur du kan komma runt de hinder som du upplever. Antingen genom att öka kraften och tränga igenom barriären av nej genom bättre argument och ett mer kraftfullt sätt att agera eller genom att hitta andra vägar. I mina exempel med säljarna som går på kundens seminarier och presenterar sin idé eller som säljaren som köpte aktier i kundens bolag och gick på bolagsstämman för att knyta kontakter hittar du kanske inspiration till att gå runt hindret istället för att spränga sig igenom det.

”Se varje motgång som en möjlighet att lära sig och varje framgång ett bevis på att du tillämpat din kunskap.”

Complete and Continue