Översikt MEDDIC Säljmetod för kvalificering


Vad är MEDDIC?


MEDDICC är en allmänt använd säljmetod som står för Metrics, Economic Buyer, Decision Criteria, Decision Process, Identify Pain, Champion och Competition. Det är ett heltäckande tillvägagångssätt för försäljning som hjälper säljare att bättre förstå och kvalificera sina potentiella kunder, samt att föra dem genom säljprocessen mer effektivt.

Här är några bästa metoder för att använda MEDDICC i din försäljningsprocess:

    1. Förstå köparens mätvärden: Mätvärden är de kvantitativa mått som köpare använder för att utvärdera framgången för sin verksamhet. Genom att förstå din köpares mått kan du bättre positionera din produkt eller tjänst som en lösning på deras specifika affärsproblem.


  2.  Identifiera den ekonomiska köparen: Den ekonomiska köparen är den person eller grupp som har makten att fatta köpbeslut inom organisationen. Att veta vem den här personen är och vad deras prioriteringar är kan hjälpa dig att bättre skräddarsy dina meddelanden och bygga en starkare relation med dem.


  3.  Förstå beslutskriterierna: Beslutskriterier är de faktorer som köparen tar hänsyn till när han fattar ett köpbeslut. Att förstå dessa kriterier hjälper dig att skräddarsy din försäljningsargument för att tillgodose deras specifika behov och problem.


    4. Lär dig beslutsprocessen: Att förstå beslutsprocessen inom köparens organisation kan hjälpa dig att förutse potentiella vägspärrar och skräddarsy din säljstrategi därefter.
    Identifiera köparens smärtpunkter: Att förstå köparens smärtpunkter hjälper dig att positionera din produkt eller tjänst som en lösning på deras specifika utmaningar.


    5. Identifiera en Champion: En Champion är någon inom köparens organisation som kan förespråka din produkt eller tjänst och hjälpa dig att navigera i beslutsprocessen. Att bygga en stark relation med en Champion kan hjälpa dig att driva försäljningen framåt mer effektivt.


   6. Förstå konkurrensen: Att känna till dina konkurrenter och hur din produkt eller tjänst står sig mot deras kan hjälpa dig att bättre positionera din lösning och ta itu med potentiella invändningar från köparen.


När du använder MEDDIC kommer du att ställa frågor relaterade till var och en av kategorierna ovan. I slutet av processen kommer du att veta mer om varje kund och veta vem som passar ditt företag.

Forskning visar att om du använder MEDDICC konsekvent kommer din hitrate att öka och din försäljning kommer att skjuta i höjden.

MEDDIC var pionjär på 1990-talet av Jack Napoli. På teknikföretaget PTC använde Napoli och hans medgrundare MEDDIC för att tredubbla försäljningen från 300 miljoner dollar till 1 miljard dollar på bara fyra år.

Complete and Continue  
Discussion

0 comments